Национален механизъм за насочване и подпомагане на жертвите на трафик в България

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/www.combattrafficking.eu/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/www.combattrafficking.eu/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 26.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/www.combattrafficking.eu/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 26.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/www.combattrafficking.eu/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 13.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/www.combattrafficking.eu/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 13.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/www.combattrafficking.eu/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/www.combattrafficking.eu/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of semanticviews_plugin_row_fields::options_validate() should be compatible with views_plugin_row::options_validate($form, &$form_state) in /home/www.combattrafficking.eu/web/sites/all/modules/semanticviews/semanticviews_plugin_row_fields.inc on line 16.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/www.combattrafficking.eu/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

 

Националният  механизъм за насочване и подпомагане на жертвите на трафик в България е изготвен по проект на Фондация „Асоциация  Анимус“ и La Strada International в сътрудничество с Националната комисия за борба с трафика на хора и с подкрепата на представители на редица организации,компетентни по различни аспекти на работата с жертвите на трафик.

Националният механизъм за насочване и подпомагане на жертви на трафик представлява своеобразна рамка за сътрудничество, чрез която държавните служби изпълняват своитезадълженията по отношение на грижата за пострадалите, като координиратусилията си в стратегическо партньорство с гражданското общество. Националният механизъм дава насоки за прилагане на мерките за закрила и помощ за жертвите на трафик, предвидени в Закона за борба с трафика на хора, сред които са предоставяне на безусловна подкрепа, гарантиране на

период за размисъл, предоставяне на статут на специална закрила за срока на провеждане на наказателното производство, осигуряване на анонимност и защита на данните за самоличност и т.н. Представени са всички участници в НМН,техните роли и функции,а също така  са  описани мерките и стъпките в подкрепа на жертвите на трафик.

Към него са включени две приложения: „Критерии за идентифициране на жертви на трафик“ и „Критерии и стандарти за предоставяне на социални услуги за жертви на трафик“.

Специално внимание се отделя на случаите на деца, жертви на трафик, и на граждани, произхождащи от държави извън Европейския съюз, идентифицирани като жертви на трафик на територията на Република България.

Вижте тук